Liderii AAPI definesc acțiuni pe care Biden să le ia împotriva urii – NPR

Președintele Biden și vicepreședintele Harris apar la Atlanta după ce s-au întâlnit vineri cu liderii comunității asiatico-americane și insulelor din Pacific din Georgia. Patrick Semansky / AP ascunde legenda

comută legenda

Patrick Semansky / AP

Președintele Biden și vicepreședintele Harris apar la Atlanta după ce s-au întâlnit vineri cu liderii comunității asiatico-americane și insulelor din Pacific din Georgia.

Patrick Semansky / AP

Chiar înainte de împușcăturile mortale din spa-urile din zona Atlanta, au fost ucise șase femei de origine asiatică, președintele Biden a luat măsuri pentru a aborda recenta creștere a violenței împotriva asiaticilor și a americanilor asiatici făcând declarații puternice împotriva urii și hărțuirii, interzicând guvernului federal să angajeze genul de limbaj „inflamator și xenofob” folosit de predecesorul său și însărcinat cu liderii înalți ai administrației pentru a ține „sesiuni de ascultare” cu liderii și avocații comunității.

Acum, cu un accent puternic pe tendința tulburătoare, liderii comunității din Asia de Sud-America și din Insulele Pacificului solicită răspunsuri concrete, măsurabile din partea lui Biden și a Departamentului său de Justiție.

„Chiar acum, oamenilor le este frică să-și părăsească casele”, a spus Cynthia Choi, cofondatoare a Stop AAPI Hate. "Cred că refuzul de bază al sentimentului dvs. de siguranță este o încălcare a drepturilor noastre umane. Și cred că acest lucru trebuie luat în serios și urgent".

În această săptămână, Biden și vicepreședintele Harris, primul american asiatic ales în această poziție, au reorientat o călătorie planificată pentru a susține beneficiile pachetului de ajutor pentru coronavirus pentru a se întâlni în schimb cu parlamentarii asiatici americani și cu alți lideri ai comunității din Georgia.

"Prea mulți americani asiatici au mers pe sus și în jos pe străzi și s-au îngrijorat, trezindu-se în fiecare dimineață anul trecut, simțind că siguranța lor și siguranța celor dragi sunt miza", a spus Biden după întâlnire. „Au fost atacate, învinovățite, țap ispășitor și hărțuite”.

„Un lucru pe care știm că îl face bine este să servească ca vindecător și ca persoană care înțelege durerea”, a spus John Yang, de la americanii asiatici care promovează justiția. "O persoană care înțelege că trebuie mai întâi să ne concentrăm asupra victimelor și a familiilor lor și să ne asigurăm că sunt îngrijite. Cu siguranță asta speră comunitatea noastră. Și apoi, de acolo vorbim despre soluții".

Există o mare varietate de soluții propuse care vizează combaterea violenței, dintre care multe sunt axate pe rolul pe care Departamentul de Justiție l-ar putea juca. Procurorul general Merrick Garland și alți oficiali ai Departamentului Justiției s-au întâlnit cu liderii grupurilor din Asia și Insulele Pacificului, inclusiv câteva întâlniri săptămâna aceasta, potrivit mai multor surse familiare cu întâlnirile.

Gregg Orton, directorul național al Consiliului Național al Asiaticilor din Pacificul Asiatic, a declarat că, atunci când Biden își eliberează bugetul, ar trebui să crească semnificativ finanțarea pentru programele de la Departamentul de Justiție care sunt concepute pentru a implica comunitățile.

„Putem avea oricâte sesiuni de ascultare ne-ar plăcea și cred că este minunat ca un departament să se pună la dispoziția acestui tip de angajament”, a spus Orton. „Dar, cu adevărat, până când ajungem la oamenii de pe teren și nu sprijinim doar organizatorii comunității, ci și comunitățile în sine, este dificil să vedem că se fac multe progrese”.

Unul dintre domeniile despre care liderii spun că ar putea beneficia de finanțare sporită este Serviciul de relații cu comunitatea al Departamentului Justiției, care a fost înființat ca parte a Legii drepturilor civile din 1964.

Oferă comunităților care se ocupă de tensiuni rasiale sau de altă natură cu mediatori profesioniști și alte servicii pentru a ajuta la rezolvarea conflictelor. În trecut, Serviciul de relații cu comunitatea a răspuns în momente precum protestele din 2014 din Ferguson, Mo, după împușcăturile fatale de poliție ale lui Michael Brown sau revoltele din 1992 din LA, care au avut loc după ce ofițerii de poliție albi au fost achitați în bătaia șoferului negru Rodney King.

"Sarcina lor este de a interacționa cu comunitatea și nu într-un mod de aplicare a legii, nu într-un mod de procuror sau penal", a spus Yang. „Mai degrabă, treaba lor este să meargă să se întâlnească cu membrii comunității și, de asemenea, să servească drept o punte pentru a aduce împreună membrii comunității diferite.”

Un purtător de cuvânt al Departamentului Justiției a spus că Serviciul de relații cu comunitatea sprijină comunitățile AAPI de la începutul pandemiei, inclusiv schimbul de bune practici pentru a răspunde și preveni infracțiunile de ură, conectarea oamenilor la resursele guvernamentale și contribuirea la implementarea soluțiilor identificate de comunitatea locală grupuri.

„Date bune informează buna elaborare a politicilor”

Pe Capitol Hill, parlamentarii House au organizat săptămâna aceasta o audiere privind discriminarea și violența anti-asiatică, prima din câteva decenii.

Parlamentarii democrați reintroduc o legislație menită să consolideze răspunsul forțelor de ordine la crimele de ură împotriva americanilor asiatici. Printre altele, proiectul de lege ar desemna un oficial al Departamentului de Justiție pentru a accelera recenziile infracțiunilor de ură raportate autorităților federale, de stat sau locale. Sponsorul Camerei proiectului de lege, reprezentanta democratică Grace Meng din New York, a declarat pentru NPR's All Things Considered că scopul „este într-adevăr mai multă educație și resurse accesibile pentru comunitatea noastră”.

Înainte de a pleca în Georgia, Biden a lansat o declarație prin care solicita Congresului să adopte legislația, menționând că „fiecare persoană din națiunea noastră merită să-și trăiască viața cu siguranță, demnitate și respect”.

Meng și alți lideri asiatici americani au ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la disponibilitatea unor date bune de urmărire a incidențelor violenței motivate rasial. Grupul Stop AAPI Hate a început să colecteze date despre incidente de ură și hărțuire împotriva americanilor asiatici și insulelor din Pacific în SUA în martie trecută. Într-un raport publicat în ziua împușcăturilor mortale, grupul a spus că au existat aproape 3.800 de astfel de incidente între mijlocul lunii martie 2020 și sfârșitul lunii februarie a acestui an.

O persoană deține un semn în timpul mitingului „Marșul Solidarității Asiatice” împotriva recentei crime anti-asiatice din 18 martie în Minneapolis. Kerem Yucel / AFP prin Getty Images ascunde legenda

comută legenda

Kerem Yucel / AFP prin Getty Images

O persoană deține un semn în timpul mitingului „Marșul Solidarității Asiatice” împotriva recentei crime anti-asiatice din 18 martie în Minneapolis.

Kerem Yucel / AFP prin Getty Images

„Cred că este extrem de important să înțelegem că cei care au răspuns la sondajul nostru au spus că motivul principal pentru care au venit pe site-ul nostru a fost să înregistreze„ Și eu ”, pentru a spune:„ Mi s-a întâmplat asta, mi s-a întâmplat părinții mei în vârstă mergeau cu copilul meu ”, a spus Choi, cofondatorul Stop AAPI Hate. „Au vrut să facă parte dintr-o voce colectivă”.

Totuși, aceste cifre sunt auto-raportate și anecdotice, iar unii lideri ai AAPI spun că în cele din urmă ar trebui revizuită infrastructura pentru raportarea infracțiunilor de ură din țară.

„Datele bune informează buna elaborare a politicilor”, a spus Orton. „Pur și simplu nu ne putem aștepta ca guvernul să ia decizii cu privire la proiectarea și implementarea programelor dacă nu înțeleg cu adevărat comunitățile pe care încearcă să le protejeze”.

Memorandumul lui Biden din ianuarie privind combaterea rasismului și xenofobiei împotriva asiatic-americanilor îl îndeamnă pe procurorul general să „extindă colectarea de date și raportarea publică cu privire la incidentele de ură”.

Parlamentarii democrați intenționează să reintroducă Legea împotriva urii, care ar îmbunătăți raportarea infracțiunilor motivate de ură, ar extinde resursele pentru victime și ar întări legile federale care combate discursurile și atacurile de ură.

„Dă-ne o persoană cu puncte”

Jo-Ann Yoo, directorul executiv al Federației Asiatice Americane, a spus că este, de asemenea, important ca victimele sau martorii infracțiunilor să primească asistență culturală competentă în navigarea sistemului juridic.

"Unii bătrâni asiatici, de exemplu, s-ar putea să nu înțeleagă modul în care este formulată o întrebare sau modul în care forțele de ordine ar putea pune o întrebare. Modul în care ajungem trebuie să se facă foarte diferit", a spus Yoo. „Nu este ceea ce vedem în legea și ordinea . Trebuie să fie foarte foarte nuanțate, așa că trebuie să avem oameni care lucrează în DOJ care seamănă cu noi, care vorbesc limba noastră, care înțeleg cultura pentru a putea să se angajeze cu toate aceste instrumente. "

Departamentul Justiției și-a tradus site-ul și portalul de raportare a resurselor pentru crime de ură în mai multe limbi, inclusiv chineză, vietnameză, japoneză și arabă.

Pentru Shekar Narasimhan, urgența în ceea ce privește răspunsul la hărțuirea și violența anti-asiatică subliniază de ce consideră că este esențial ca administrația lui Biden să reflecte diversitatea națiunii. Narasimhan, președintele AAPI Victory Fund, a adus în discuție necesitatea unei reprezentări mai asiatice în cabinetul lui Biden și dorește ca Departamentul Justiției să numească un oficial axat în mod special pe aceste probleme.

"Dă-ne o persoană specială, astfel încât în fiecare lună să avem un briefing. Această persoană ne poate vorbi despre ceea ce a învățat, ce se întâmplă și câteva întrebări", a spus Narasimhan. „Și vom reuni oameni din alte comunități care tind să nu fie ascultați”.

Departamentul de Justiție nu a desemnat o persoană specială pentru aceste probleme. Dar un purtător de cuvânt al departamentului spune că are planificate mai multe întâlniri cu parlamentarii și liderii AAPI.

Narasimhan a spus că evenimentele recente subliniază necesitatea ca Senatul să confirme avocata drepturilor civile Vanita Gupta, alegerea lui Biden de a servi în cel de-al treilea loc de muncă al Departamentului de Justiție.

"Ai nevoie de o persoană la un nivel foarte înalt care să aibă acces la resurse", a spus el. „Vine cu corpul de cunoștințe, muncă și sensibilitate pentru a începe să se adreseze mâine dimineață”.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …