Biden organizează prima conferință de presă prezidențială: Ce să urmărim – NPR

Președintele Biden vorbește marți despre o împușcare în masă în Boulder, Colorado, unde 10 persoane au fost ucise la un magazin alimentar. Este doar o problemă despre care Biden ar putea fi întrebat în prima sa conferință de presă ca președinte. Chip Somodevilla / Getty Images ascunde legenda

comută legenda

Chip Somodevilla / Getty Images

Președintele Biden vorbește marți despre o împușcare în masă în Boulder, Colorado, unde 10 persoane au fost ucise la un magazin alimentar. Este doar o problemă despre care Biden ar putea fi întrebat în prima sa conferință de presă ca președinte.

Chip Somodevilla / Getty Images

La două luni de mandat, președintele Biden va susține joi prima sa conferință de presă ca președinte.

În ultimele zile, Biden și alți membri ai primelor familii au făcut un turneu în țară , promovând noul său plan de salvare american de 1,9 trilioane de dolari.

Dar, pe fondul acelui tur, au apărut detalii despre planul său de infrastructură potențial masiv, administrația Biden s-a confruntat cu întrebări continue cu privire la punctele de trecere a frontierei din sudul SUA și două împușcături în masă au reorientat atenția națiunii asupra armelor.

Și există alte elemente mari pe placa din ce în ce mai plină a lui Biden, de la pandemia de coronavirus și economie până la relațiile pline cu China.

Iată cinci întrebări pentru a stabili masa:

1. Bipartidismul

Întrebare: Ați promis alegătorilor că nu numai că veți restabili politică, dar și restabili bipartizanatul și compromisul la Washington. Nu a funcționat pentru planul american de salvare; nu ai obținut niciun vot republican. Cât de important este pentru dvs. să aveți voturi republicane pentru legislația în materie de infrastructură „Construiți mai bine”? Și ce veți face diferit de data aceasta pentru a le obține? – Mara Liasson

Context: Candidatul Biden a rulat pe o platformă de „unitate” . Dar el și republicanii din Congres au arătat puțin dorința de a face compromisuri până acum. În ceea ce privește planul de salvare, un grup de republicani s-a întâlnit cu Biden la Casa Albă, dar propunerea lor a fost doar o treime din dimensiunea lui Biden, ceea ce face dificilă găsirea unei soluții.

Democrații au încheiat folosind o procedură bugetară pentru a face o cursă finală în jurul filibusterului și a aproba măsura de 1,9 trilioane de dolari cu un vot majoritar simplu. Dar nu orice legislație poate fi adoptată folosind acea manevră, ridicând întrebări despre ce urmează pentru agenda lui Biden, precum și despre filibuster și disponibilitatea lui Biden de a împinge pentru modificarea sau eliminarea acesteia .

Republicanii și-au exprimat sprijinul pentru unele prevederi de infrastructură, deși cele două părți nu au reușit să cadă de acord asupra modului de plată pentru acestea. Republicanii s-ar alinia probabil la alte elemente potențiale ale planului lui Biden, cum ar fi banii pentru educație sau majorările fiscale pentru cei bogați.

2. Imigrarea

Întrebare: Ați spus că vedeți oportunități în America Centrală. Faceți presiuni pentru un pachet de 4 miliarde de dolari pentru a combate cauzele profunde ale migrației. Dar guvernul SUA trimite de ani de zile miliarde de dolari în regiune și vedem încă aceste creșteri ciclice ale migrației. Cum este acest moment diferit, mai ales când SUA par să dorească aceste schimbări mai mult decât regiunea în sine? – Franco Ordoñez

Context: Biden încearcă să reînvie o strategie pe care a încercat-o aproape de sfârșitul administrației Obama. El a condus efortul Alianței pentru Prosperitate a administrației respective, un plan de 1 miliard de dolari pentru a aborda cauzele profunde ale migrației și a stimula formarea poliției, reformele judiciare și alte proiecte pentru cele trei țări din Triunghiul de Nord – Guatemala, Honduras și El Salvador.

Susținătorii eforturilor lui Biden spun că este imposibil să se îmbunătățească stabilitatea economică din America Centrală și să se creeze locuri de muncă fără a controla corupția, dar criticii spun că un raport GAO din 2020 arată că USAID a alocat deja aproximativ 3,7 miliarde de dolari în asistență pentru America Centrală în perioada 2013-2018. Cea mai mare sumă a revenit în Guatemala, Honduras și El Salvador.

Fostul președinte Donald Trump nu a ajutat lucrurile. În esență, el a privit în altă direcție, în timp ce guvernele din Honduras și Guatemala au scăzut eforturile internaționale anticorupție, iar Guatemala a forțat în exil un fost procuror general care candidează pentru președinție pe o platformă anticorupție.

Administrația Trump a redus, de asemenea, o mare parte din ajutor, deși cheltuielile au crescut mai târziu. Dar cei care critică planurile lui Biden susțin că infrastructura regiunii nu este creată pentru a profita la maximum de acești bani, mai ales având în vedere corupția rampantă care există. Ei adaugă că schimbarea reală nu se poate întâmpla până când liderii țărilor nu vor arăta că vor această schimbare – și că SUA are nevoie de mai mult buy-in din regiune.

3. Violența cu armele

Întrebare: Ce strategie a urmărit administrația dumneavoastră pentru a reduce violența cu armele, care a crescut brusc în ultimul an, înainte de aceste ultime împușcături în masă? Ați condus efortul de a crea un răspuns legislativ și executiv la masacrul de la Sandy Hook, dar un efort bipartisan în Senat a început să dispară. De ce ar trebui cineva să creadă că această dată este diferită? Și ce luați în considerare în ceea ce privește acțiunea executivă? – Arnie Seipel și Tamara Keith

Context: În perioada 16 martie – 22 martie, au avut loc șapte împușcături în masă în șapte zile, potrivit CNN . Acestea includ împușcături în Colorado, unde 10 persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost uciși la un supermarket și în zona Atlanta, unde au fost ucise șase femei de origine asiatică.

Dar, în afară de împușcăturile în masă, violența de zi cu zi cu armele a crescut brusc în 2020 . Cel puțin 19.223 de persoane și-au pierdut viața din cauza violenței armelor în 2020, potrivit unui bilanț de la începutul anului 2021 din Arhiva Violenței Armelor.

Democrații continuă să solicite verificări de fond universale, restricții privind accesul la anumite tipuri de arme și limitarea dimensiunii revistelor, astfel încât un shooter nu poate să coboare cât mai multe focuri pe care le poate acum fără a fi nevoie să facă o pauză pentru a reîncărca. Dar republicanii continuă să stea ferm împotriva oricăror schimbări, lucru care s-a întâmplat de zeci de ani în urmă, în ciuda uciderilor în masă după uciderea în masă în care erau implicate arme.

4. COVID-19

Întrebare: Vă stabiliți un obiectiv de mici adunări în curtea din curtea din 4 iulie. Când vine vorba de răspunsul COVID-19, ați stabilit în mod consecvent obiective realizabile, dar riscați să păreați să nu fiți în contact cu realitatea pe care o trăiesc deja mulți americani? Realizând că nu doriți să creați speranță falsă, sunteți prea precaut într-un mod care vă poate afecta credibilitatea sau reduce stimulentele pentru vaccinare? – Tamara Keith

Context: Mulți oameni, în special cei care au fost vaccinați, organizează adunări în curte – și adunări în interior – deja, mai ales în statele care s-au opus orientărilor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și s-au mutat pentru a se deschide mai repede.

Înfruntând presiunea de a reînvia economiile locale și un public restabil, guvernatorii, chiar și cei mai precauți, au crescut dimensiunile de adunare permise. Există în mod clar o deconectare între liniile directoare federale, unele state și numărul tot mai mare de americani care se aventurează, în ciuda riscului continuu și a îndrumărilor.

5. China

Întrebare: În timpul unei întâlniri săptămâna trecută la Anchorage, Alaska, lumea a asistat la un schimb tensionat între partea SUA și China. China a provocat chiar democrația americană și a spus că SUA ar trebui să fie mai preocupate de propriile sale probleme interne, decât să încerce să răspândească ideologia americană în alte părți ale lumii.

În mod clar, acesta este un guvern chinez dispus să facă față administrației dvs. și provoacă puterea americană. Cum evitați – și Statele Unite – să arătați slabi în fața acestui lucru? Și cum ați caracteriza relația SUA cu China?

Context: Într-o abatere neobișnuită de fotografiile obișnuite stabile și organizate ale unei reuniuni bilaterale, diplomații americani și chinezi au schimbat barbă despre țările și seturile de valori ale fiecăruia.

Secretarul de stat Tony Blinken și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile Chinei împotriva aliaților SUA, spunând că reprezintă o amenințare la adresa „ordinii bazate pe reguli care menține stabilitatea globală”. De asemenea, el a criticat aspru istoricul drepturilor omului al Chinei împotriva musulmanilor uighuri din China și închiderea avocaților pro-democrație din Hong Kong.

China nu a apreciat-o și a răspuns cu o listă de critici împotriva SUA, iar oficialul său a suflat prin cele două minute alocate pentru declarații. Blinken a încheiat apelul presei pentru a răspunde și China a împușcat și ea. Este un test al relației dintre cele două țări cu sisteme politice opuse, dar cu o asociație economică încurcată.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …