Echipa Biden pregătește până la 3 trilioane de dolari în cheltuieli noi pentru economie – The New York Times

Dacă poate obține sprijin republican va depinde în mare parte de modul în care este plătită factura.

Oficialii au discutat despre compensarea unei părți sau a tuturor cheltuielilor cu infrastructura prin creșterea impozitelor asupra corporațiilor, inclusiv creșterea ratei de impozitare a veniturilor corporative cu 21% și o varietate de măsuri pentru a forța corporațiile multinaționale să plătească mai multe impozite în Statele Unite pe veniturile pe care le câștigă în străinătate. Este puțin probabil ca această strategie să adune voturi republicane.

„Nu cred că va exista niciun entuziasm de partea noastră pentru o creștere a impozitelor”, a declarat reporterilor săptămâna trecută senatorul Mitch McConnell din Kentucky, liderul republican. El a prezis că planul de infrastructură al administrației va fi un „cal troian” pentru creșterea impozitelor.

Prețul global al pachetului s-ar putea apropia de 4 trilioane de dolari, deoarece include mai multe stimulente fiscale, cum ar fi credite pentru a ajuta familiile să își îngrijească copilul și pentru a încuraja eficiența energetică în clădirile existente. De asemenea, ar putea extinde reducerile fiscale temporare menite să combată sărăcia, care ar putea crește dimensiunea propunerii cu sute de miliarde de dolari, conform estimărilor pregătite de oficialii administrației.

Domnul Biden sprijină toate cheltuielile individuale și propunerile fiscale luate în considerare, dar nu este clar dacă își va împărți agenda în bucăți sau ce strategie legislativă va urmări el și liderii democrați pentru a maximiza șansele de a împinge efortul prin Congres.

Consilierii săi au dezbătut meritul urmăririi agresive a compromisului cu republicanii și liderii de afaceri cu privire la un pachet de infrastructură, care cel mai probabil ar necesita renunțarea sau reducerea planurilor de creștere a impozitelor asupra corporațiilor. O altă cale ar fi mutarea proiectului de lege general printr-un proces parlamentar special care ar necesita doar voturi democratice, așa cum a făcut dl Biden cu pachetul de stimulare.

„Președintele Biden și echipa sa iau în considerare o serie de opțiuni potențiale pentru a investi în familiile care lucrează și pentru a reforma codul nostru fiscal, astfel încât să recompenseze munca, nu bogăția”, a declarat Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă. „Aceste conversații sunt în curs de desfășurare, astfel încât orice speculație cu privire la viitoarele propuneri economice este prematură și nu reflectă gândirea Casei Albe”.

Domnul Biden a declarat în ianuarie că proiectul său de ajutor va fi urmat de un „Plan de recuperare mai bună”, care va include investiții în infrastructură, producție, energie curată, formare profesională și alte domenii.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …