Suspectul de împușcare a lui Boulder, Ahmad Al Aliwi Alissa, a fost violent, violent, spun foști coechipieri – The Denver Post

Tânărul Arvada, în vârstă de 21 de ani, arestat în împușcăturile în masă de luni asupra unui Boulder King Sooper a fost violent, temperat și paranoic în timpul liceului, au declarat marți foștii săi colegi de clasă.

Amabilitatea Departamentului de Poliție Boulder

Ahmad Al Aliwi Alissa rezervare cană oferită de Departamentul de Poliție Boulder.

Ahmad Al Aliwi Alissa este suspectat de uciderea a 10 persoane la magazinul alimentar luni, când a intrat în jurul orei 14:30 și a început să tragă, potrivit oamenilor legii. A fost luat în custodie aproximativ o oră mai târziu, cu o plagă în picior.

Alissa a fost internată în spital pentru tratament și se așteaptă să fie transportată marți la închisoarea din județul Boulder pentru a face față a 10 acuzații de crimă de gradul I.

El a participat la liceul Arvada West din 2015 până a absolvit în 2018, a confirmat marți purtătorul de cuvânt al școlilor publice Jeffco, Cameron Bell. El a fost în echipa de lupte în anii săi de junior și seniori.

„A fost cam înfricoșător să fie în preajmă”, a spus Dayton Marvel, un coechipier al echipei de lupte. Alissa a avut odată o explozie și a amenințat că va ucide oameni în timpul unui meci intra-echipă, a spus Marvel.

“În ultimul său an, în timpul luptei pentru a vedea cine face universitatea, el a pierdut meciul și a renunțat la echipă și a strigat în sala de lupte că va ucide pe toată lumea”, a spus Marvel. „Nimeni nu l-a crezut. Am fost tot felul de speriați de asta, dar nimeni nu a făcut nimic în acest sens ”.

El a spus că nu-i place să petreacă timp cu Alissa, iar Alissa nu era aproape de nimeni din echipa de lupte. Un alt coechipier, Angel Hernandez, a spus că Alissa s-a luptat în parcare după meci.

„(Celălalt luptător) doar îl tachina și spune:„ Poate că dacă ai fi un luptător mai bun, ai fi câștigat ”. (Alissa) tocmai a pierdut-o. A început să-l lovească cu pumnii ”, a spus Hernandez.

Hernandez a spus că Alissa pare să fie paranoic în mod frecvent în privința unor minciuni percepute împotriva sa, iar Marvel a spus că Alissa este deseori îngrijorată de a fi vizată din cauza credinței sale musulmane.

„Ar vorbi despre faptul că el este musulman și cum, dacă cineva ar încerca ceva, ar înainta o crimă de ură și ar spune că o inventează”, a spus Marvel. „A fost o afacere nebună. Știu doar că a fost un copil destul de drăguț până când ceva l-a înnebunit, apoi orice l-a înnebunit, a trecut peste margine – mult prea departe ”.

„Vorbea mereu despre (cum) oamenii îl priveau și nu era nimeni vreodată unde să arate oamenii”, a spus Hernandez. „Întotdeauna am crezut că se încurcă cu noi sau ceva de genul acesta”.

În 2017, Alissa, pe atunci în vârstă de 18 ani, a atacat un coleg de clasă la liceul Arvada West, potrivit unei declarații pe declarație depusă în dosar. L-a lovit pe colegul de clasă în cap fără avertisment și, când băiatul a căzut la pământ, Alissa a continuat să-l lovească cu pumnul. Colegul de clasă a suferit vânătăi și tăieturi la cap, conform declarației.

Martorii au spus poliției că nu au văzut și nu au auzit niciun motiv pentru care Alissa să-l atace pe colegul de clasă. Alissa le-a spus ofițerilor că colegul de clasă „l-a luat în râs și l-a numit nume rasiale cu câteva săptămâni mai devreme”, conform declarației.

El a fost condamnat pentru agresiune contravențională în 2018 și a fost condamnat la probațiune și 48 de ore de muncă în folosul comunității, conform arhivelor instanței.

În ciuda temperamentului său scurt, Hernandez a spus că Alissa ar putea fi, de asemenea, prietenoasă și „bucuroasă”.

„Lucrul trist este că, dacă ar fi să-l cunoști, era un tip bun”, a spus Hernandez. „Ori de câte ori te duci la el, el era întotdeauna atât de vesel și atât de drăguț. Dar ai putea să-ți dai seama că era o parte întunecată în el. Dacă a fost bifat în legătură cu ceva, într-o fracțiune de secundă, era ca și cum ceva preia, ca un demon. El doar și-ar dezlănțui toată furia ”.

Un alt fost coleg de clasă, Keaton Hyatt, a spus că a luat o cursă de haltere cu Alissa și nu l-a știut niciodată să fie violent. Lui Hyatt îi plăcea înțelepciunea rapidă a Alissei și revenirile ascuțite în timpul bătăii în vestiare.

„A fost super mișto și foarte amuzant”, a spus Hyatt. „… Nu au fost niciodată glume violente despre oameni sau despre America sau orice altceva”.

Detectivul de poliție Arvada, Dave Snelling, a confirmat marți că departamentul local a avut cel puțin două interacțiuni cu Alissa în ultimii ani, inclusiv un caz de răutate penală. Detaliile acestui caz nu au fost disponibile imediat.

Snelling nu ar spune dacă poliția locală a primit recent avertismente sau plângeri cu privire la Alissa, însă, în schimb, a amânat întrebarea către FBI.

Alissa locuia împreună cu familia într-o subdiviziune Arvada de pe locul 65, un cartier liniștit de case unifamiliale. Vecinii au spus că gospodăria pare să fie multi-generațională, cu un număr mare de membri ai familiei care locuiesc acolo.

Casa este deținută de Ali Aliwi Alissa, care deține și un restaurant din apropiere, Sultan Grill pe W. 64th Avenue. Restaurantul, într-un centru comercial care împarte spațiu cu o cafenea, un magazin UPS, un magazin de baterii și alte restaurante, a fost închis marți.

Jamie Poeling și-a mutat afacerea, Dream Dinners, la câteva uși în jos de la Sultan Grill cu puțin peste un an în urmă și a spus că mânca acolo rar. Restaurantul i-a oferit lui Poeling o reducere și ea i-a întors favoarea.

Poeling a spus că nu îi cunoaște pe toți din familie pe nume, dar că nu a avut niciodată o experiență negativă la restaurant. Angajații ar face tot posibilul să ofere mâncare unei femei fără adăpost care locuiește în spatele restaurantului, a spus ea.

„Am fost în magazin în timp ce ei i-au dat mâncare și sunt foarte amabili”, a spus Poeling.

Nu a fost clar imediat marți dacă vreo familie a lui Alissa știa despre planul său de a-l ataca pe regele Soopers.

O rudă le-a spus anchetatorilor luni seară că a văzut-o pe Alissa „jucându-se” cu un pistol care arăta ca o „mitralieră” cu aproximativ două zile înainte, conform declarației.

„Alissa vorbise despre faptul că avea un glonț înfipt în pistol și se juca cu pistolul”, se declara în declarația. Alții din casă s-au supărat că el are arma înăuntru și i-a luat-o, a spus ruda poliției, deși credea că i-a fost returnată ulterior.

Alissa a cumpărat un pistol Ruger AR-556 cu șase zile înainte de atac, conform declarației de poliție publicată marți.

El a cumpărat arma pe 16 martie. Arma, care arată similar cu o pușcă, are o capacitate de 30 de runde, potrivit site-ului web al lui Ruger. Martorii împușcăturii l-au descris pe pistolar ca trăgând cu o „pușcă de patrulare”, au spus polițiștii Boulder.

Pe o pagină de Facebook care părea a aparține lui Alissa și care a fost înlăturată de atunci, utilizatorul a postat în 2019 că el crede că fostul său liceu își spargea telefonul mobil. Într-un comentariu adresat cuiva care a întrebat de ce va face asta școala, el a dat vina pe rasism.

„Cred că rasismul este sigur”, a răspuns el. „Cred că cineva a răspândit zvonuri despre mine care sunt false și poate că au declanșat acest lucru.”

În alte postări, utilizatorul și-a exprimat sentimentele anti-LGBTQ și a avertizat despre pericolele pe care le-a perceput din cauza prea mult control guvernamental.

Aceasta este o poveste în curs de dezvoltare și va fi actualizată pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …