Actualizări live ale procesului Derek Chauvin: Martorul timpuriu al arestării lui George Floyd suspină pe standul martorilor – SUA ASTĂZI

MINNEAPOLIS – Un martor care a întrezărit primele momente de arestare a lui George Floyd în ultima zi a Memorialului s-a prăbușit plângând pe standul de martori miercuri după-amiază în procesul de asasinare al fostului ofițer de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin.

Charles B. McMillian, în vârstă de 61 de ani, și-a scos ochelarii și și-a șters lacrimile din ochi, spunând „oh, Doamne”, după ce a văzut videoclipul lui Floyd chemându-și mama și spunând „Nu pot respira”. Curtea a luat apoi o scurtă pauză înainte ca McMillian să se întoarcă la tribună.

În ultimele trei zile, jurații au aflat de la 11   martori la moartea lui Floyd și mai mulți au izbucnit în lacrimi pe stand, descriind încercările lor de a interveni în numele său. Martorii de marți au inclus un pompier, un dispecerat 911, un casier care lucra peste drum, un luptător mixt de arte marțiale, adolescentul care a înregistrat videoclipul acum viral al morții lui Floyd și vărul ei de 9 ani.

Floyd, un bărbat negru, a murit în custodia poliției pe 25 mai 2020, după ce Chauvin, care este alb, și-a fixat genunchiul pe gâtul lui Floyd mai mult de nouă minute, în timp ce Floyd a strigat „Nu pot respira” de mai mult de 20 de ori. Chauvin este acuzat de crimă de gradul II, crimă de gradul III și omor de gradul II.

Fiți la curent cu procesul Derek Chauvin: Înscrieți-vă pentru mesaje text cu actualizări cheie , urmați reporterii SUA TODAY Network pe Twitter sau abonați-vă la newsletter-ul Daily Briefing.

Ultimele actualizări:

  • Procuratura l-a chemat pe cel de-al 12-lea martor, locotenentul James Rugel de la Departamentul de Poliție din Minneapolis, după-amiaza de miercuri.
  • Procuratura a chemat-o pe a 11-a martoră miercuri după-amiază: Charles McMillian, care locuiește lângă Cup Foods.
  • Martorul Christopher Belfrey, în vârstă de 45 de ani, a declarat juriului miercuri că a fost „uimit” de ceea ce a văzut că s-a dus la Cup Foods pentru mâncare pe 25 mai 2020.
  • Casierul Cup Foods, Christopher Martin, în vârstă de 19 ani, a declarat juriului miercuri dimineață că a luat bancnota falsă de 20 de dolari de la George Floyd în ziua în care a murit.
  • Shareeduh Tate, vărul lui George Floyd, este reprezentantul familiei Floyd în sala de judecată pentru a doua oară. Tate, în vârstă de 50 de ani, este asistentă medicală înregistrată în Houston.
  • Genevieve Hansen, în vârstă de 27 de ani, pompier, s-a întors pentru scurt timp miercuri dimineață. Hansen a spus marți, dacă ofițerii i-ar fi permis să-l asiste pe Floyd, ar fi verificat dacă are pulsul, ar fi sunat la 911 și ar fi început compresiile toracice.
  • Marți au depus mărturie patru martori care erau minori la acea vreme. Printre aceștia s-a numărat și Darnella Frazier, adolescenta care a înregistrat videoclipul infam care arată arestarea și moartea lui George Floyd.

Charles McMillian suspină în martor după ce a urmărit videoclipul arestării lui George Floyd

Charles McMillian, în vârstă de 61 de ani, a luat poziție miercuri după-amiază și a oferit juraților cea mai timpurie și mai apropiată opinie a martorilor oculari până acum despre ceea ce s-a întâmplat în ziua în care a murit George Floyd. McMillian, îmbrăcat cu o cămașă de rochie gri deschis, la un moment dat s-a prăbușit pe standul martorului în timp ce își povestea amintirile.

Întrebat de procurorul Erin Eldridge, McMillian a spus că locuiește lângă Cup Foods, unde s-a întâmplat tragedia, și că conducea caravana Dodge din 2006 în 25 mai, când a văzut activitate cu poliția. El a spus că a văzut un ofițer de poliție în fața ușii unui vehicul Mercedes albastru și s-a oprit pentru a vedea ce se întâmplă: „A fi nebun, știi, a fi nebun”.

I-a văzut pe ofițeri scoțându-l din Mercedes pe bărbatul pe care acum îl știe că este George Floyd. “Mă uitam în altă parte, apoi, când m-am întors, l-am văzut pe domnul Floyd încătușat. Apoi au început să-l plimbe pe trotuar”, a spus McMillian. Floyd a spus ceva, dar nu-și mai amintea ce. În acel moment, ofițerii l-au lăsat pe Floyd să se așeze, a spus el.

McMillian a spus că, cu cinci zile înainte de incident, a tras pe o mașină de echipă a Departamentului de Poliție din Minneapolis și l-a văzut pe Chauvin, a cărui față a recunoscut-o. El și-a amintit că i-a spus lui Chauvin „ceea ce le spun tuturor ofițerilor”. McMillian a povestit: „La sfârșitul zilei, te duci acasă la familia ta în siguranță și îi lași acea persoană să meargă acasă la familia ei în siguranță”.

Dovezile video și audio ale acuzării jucate în instanță au arătat că McMillian purta un tricou negru și pantaloni scurți gri în timp ce lupta poliției cu Floyd se desfășura. McMillian a spus că el și Floyd au început să vorbească: „Îi spuneam lui Floyd„ respectă-i, doar urcă-te în mașină, nu poți câștiga ”.

Sunetul a arătat-o pe McMillian mergând pe trotuar și strigându-i sfaturi lui Floyd. „Pentru că eu am avut interacțiuni cu polițiștii și înțeleg, odată ce ai intrat în manșete, nu poți câștiga”, a explicat McMillian, care a adăugat că încearcă să „ușureze situația”.

Videoclipul a arătat că pare a fi singurul martor pe trotuar în timpul luptei inițiale. În acel moment, el părea să fie la aproximativ zece până la doisprezece picioare distanță, cu mâinile pe șolduri. Videoclipul a arătat că McMillian se apropia în timp ce mașina de patrulare se scutura din luptă și Floyd a țipat „Nu pot respira”.

McMillian a început să plângă în timp ce lupta și strigătele lui Floyd s-au intensificat. Și-a scos ochelarii și și-a șters ochii când a urmărit videoclipul, spunând „O, Doamne”. Rodney Floyd, fratele lui George Floyd care stătea în sala de judecată, își ținea mâinile și privi în jos, dând din cap și refuzând să vegheze. Judecătorul Peter Cahill a ordonat o pauză de zece minute pentru a-i permite lui McMillian să se compună înainte de reluarea sesiunii de proces.

Întrebat de Eldridge ce i s-a remarcat din ceea ce a strigat Floyd în timpul luptei, McMillian a spus: „Când a continuat să spună„ Nu pot respira ”și când a spus:„ Nu pot respira, mamă, mă omoară . ” McMillian a spus că Floyd „părea să fie înăuntru și în afară, cu spumă care iese din gură”.

Sunetul a arătat că McMillian a răspuns cu strigăte proprii. „Lasă-l să respire, omule”, a țipat el către polițiști. „Genunchiul tău pe gât, e greșit, omule”, s-a plâns el. Câteva clipe mai târziu, paramedicii au ajuns într-o ambulanță. Când au ajuns la scenă, „Știam atunci în mintea mea și în instinctul meu că s-a terminat pentru domnul Floyd”, a mărturisit McMillian.

McMillian a spus că a avut un schimb ulterior cu Chauvin. Videoclipul și sunetul procurorului despre interacțiune arată că Chauvin a spus: „Te cunosc”, cu o voce prietenoasă, în timp ce arăta spre McMillian. În instanță, McMillian a spus: “În mintea mea, i-am spus domnului Chauvin … cinci zile am spus să merg acasă la familia ta în siguranță și să-i las să meargă acasă la familiile lor în siguranță. Dar astăzi te privesc ca pe un vierme. “

McMillian a confirmat că sunetul redat în instanță a arătat că i-a spus lui Chauvin: „Nu respect ceea ce ai făcut”. Întrebat de Eldridge de ce spusese asta, McMillian a spus: „Pentru că a fost greșit”.

Avocatul apărării Chauvin, Eric Nelson, a ales să nu-l interogheze pe McMillian, iar Cahill a declarat o vacanță după-amiaza în fața următorului martor guvernamental.

Clientul Cup Foods, Christopher Belfrey, ia poziție

Miercuri dimineață, procurorul principal Matthew Frank l-a interogat pe Christopher Belfrey, în vârstă de 45 de ani, care a mers la Cup Foods pentru mâncare pe 25 mai 2020 și și-a parcat duba roșie pe colțul 38 și Chicago în spatele SUV-ului albastru Mercedes-Benz pe care George Floyd îl așezase. cu alți doi oameni.

Belfrey a spus că a văzut doi ofițeri apropiindu-se de vehiculul din fața lui și unul dintre ei a tras o armă de mână, a arătat-o și a deschis ușa către oricine era pe scaunul șoferului.

El a spus că a fost „uimit” de ceea ce a văzut și a început să înregistreze pe telefonul său. S-a oprit când a văzut agitația. El a spus că a încetat să înregistreze pentru că era „ușor încă speriat și nervos, unul dintre ofițeri se uita fix la mine, de ce înregistrezi”.

În expoziția video, ofițerul Thomas Lane este văzut cu arma scoasă și apoi o reface. Vorbește cu Floyd și începe să-l tragă de braț pe Floyd pentru a-l scoate din mașină. Ofițerul J. Alexander Keung se apropie, iar cei doi se luptă cu Floyd. Floyd poate fi auzit strigând cuvântul „te rog”, dar sunetul nu este clar.

Belfrey a spus că a auzit un ofițer spunând: „Lasă-mă să-ți văd mâinile” și l-a auzit pe Floyd spunând „Am mai fost împușcat înainte” când l-au scos afară.

Belfrey, care se afla în mașină cu logodnica lui, a continuat filmările. Expoziția video se redă fără sunetul cuplului care vorbește. Videoclipul îl arată pe Floyd, care apare încătușat, așezat pe pământ cu spatele la restaurantul Dragon Wok și cei doi ofițeri care stau lângă el.

„Un ofițer s-a dus la celelalte persoane din vehicul și a început să le pună întrebări”, a spus Belfrey. – Celălalt ofițer l-a pus pe Floyd să stea pe pământ.

Apoi i-a văzut pe ofițeri plasându-l pe Floyd în mașina de poliție și a decis să părăsească locul. “Am crezut că este reținut, am crezut că totul s-a terminat, așa că am continuat să conduc acasă”, a spus el.

Nelson nu a avut întrebări pentru interogatoriu pentru Belfrey.

Depune mărturie angajatul Cup Foods, Christopher Martin, care a luat bancnotele contrafăcute de 20 de dolari de la Floyd

Casierul Cup Foods, Christopher Martin, în vârstă de 19 ani, a declarat juriului miercuri dimineață că el a fost cel care a luat contrafăcut bancnota de 20 de dolari de la George Floyd – incidentul care a dus la apelul către poliție care i-a adus pe Chauvin și ceilalți ofițeri la fața locului.

Frank a jucat pentru filmul juraților – care nu a fost făcut public înainte – din interiorul magazinului, care a arătat inițial că Floyd acționează neliniștit în timp ce răsfoia facturile înainte de a cutreiera magazinul, parând uneori să danseze sau să se întindă. Jurații par a fi năzuți de vederea lui Floyd.

După ce Martin i-a vândut lui Floyd un pachet de țigări, el a spus că a observat că factura era probabil falsă, asemănătoare cu o nuanță de 100 de dolari. El a explicat că politica magazinului era de a andoca salariile angajaților pentru costul facturilor contrafăcute pe care le acceptau pentru achiziții.

„Totul dintr-o factură falsă”: Ce știm despre moneda falsă și despre moartea lui George Floyd

Când Martin a ieșit afară cu un coleg pentru a-l readuce pe Floyd în magazin, Martin a spus că Floyd părea a fi treaz, contracarând afirmațiile apărării că Floyd făcea un pui de somn.

„Am văzut oameni strigând și țipând”, a spus Martin despre „agitația” care s-a dezvoltat în afara magazinului odată ce poliția a sosit și el a ieșit afară.

„L-am văzut pe Derek cu genunchiul pe gâtul lui George pe pământ”, a spus el.

Videoclipul de securitate din afara magazinului îl arăta pe ofițerul Tou Thao împingându-l pe unul dintre colegii lui Martin înapoi pe trotuar și mai departe de locul în care Chauvin se afla pe vârful Floyd. Martin a spus că videoclipul arăta că colegul de muncă nu l-a împins și nici nu l-a atins pe polițist.

Martin a mărturisit că a trăit emoții de „neîncredere și vinovăție” după ce Floyd a fost dus într-o ambulanță. “Dacă nu ar fi luat factura (20 USD), acest lucru ar fi putut fi evitat”, a spus el.

Martin, care în cele din urmă și-a părăsit slujba la Cup Foods pentru că nu se simțea în siguranță, a declarat în timpul interogatoriului că el credea că Floyd „poate că nu știa” că proiectul de lege era fals.

„Părea foarte prietenos, abordabil, vorbăreț”, i-a spus Martin lui Frank în timpul redirecționării. „Părea să aibă o zi memorială medie, trăindu-și viața, dar părea ridicat”.

Mărturia pompierilor din Minneapolis: Genevieve Hansen spune că ar fi verificat pulsul

Genevieve Hansen, în vârstă de 27 de ani, pompier din Minneapolis și EMT instruit, s-a întors miercuri devreme la standul martorilor. Ea a spus marți că a fost în serviciu într-o plimbare în ziua memorială trecută, când a văzut lumini intermitente și a auzit un spectator țipând.

Hansen a sfâșiat marți în timpul mărturiei despre faptul că a fost blocat să-l ajute pe Floyd, în timp ce Chauvin avea genunchiul pe zona gâtului lui Floyd.

Miercuri, ea a recunoscut la interogatoriul avocatului apărării Eric Nelson că nu avea legitimația de muncă cu ea în momentul în care a venit la fața locului.

“Am fost îngrijorat să văd un bărbat cătușat care nu se mișca cu ofițerii cu toată greutatea corporală pe spate și o mulțime care era stresată”, a spus Hansen marți

Ceea ce ți-a scăpat din ziua 2 a procesului Chauvin : mărturii emoționale ale martorilor adolescenți

Hansen a spus că a fost imediat îngrijorată de Floyd pentru că „nu se mișca” și „fața lui părea umflată și umflată”. De asemenea, ea a observat că se afla într-o stare modificată, care nu mai răspunde la stimulii dureroși – genunchiul de pe gât, cu greutatea corporală în spate.

Ea a spus că s-a identificat imediat pentru că a crezut că Floyd „are nevoie de îngrijiri medicale”. Hansen a spus că ar fi verificat un puls, numit 911, ar fi început compresiile toracice și ar fi făcut ca cineva să aducă un defibrilator extern de la benzinărie pentru a-i ajuta să-i repornească inima.

Ea este auzită pe video cerându-i ofițerilor să verifice pulsul lui Floyd. „Aș fi putut să acord asistență medicală și exact așa ar fi trebuit să fac”, a spus ea. „(Dar) ofițerii nu m-au lăsat să intru în scenă”.

Hansen a spus că a început să înregistreze scena „pentru că amintirile martorilor nu vor fi niciodată la fel de bune ca un videoclip”.

Într-un apel efectuat la 911 de Hansen în urma incidentului, ea a spus: „Am urmărit literalmente ofițerii de poliție să nu ia pulsul și să nu facă nimic pentru a salva un bărbat”, potrivit unei înregistrări redate pentru juri.

Martorii spun că au vrut să intervină în numele lui George Floyd, dar s-au „speriat”

Martorii au descris marți încercările de a scoate ofițerii în afara corpului lui George Floyd și au spus că s-au speriat să se apropie de ofițeri, care și-au întins mâna pentru pulverizarea lor chimică.

Donald Williams, un luptător mixt de arte marțiale, a declarat instanței că se îndrepta spre Cup Foods, unde Floyd a fost arestat, când l-a întâlnit pe Floyd „pledând” pentru viața sa. Williams a declarat instanței că a cerut ofițerilor să oprească „sufocarea sângelui”, care este o formă de sufocare care face pe cineva inconștient.

Darnella Frazier, adolescenta care a înregistrat videoclipul viral al incidentului, le-a spus juraților că s-a simțit în pericol, deoarece ofițerii și-au pus mâinile pe spray-ul lor chimic atunci când ea sau alții din grup au încercat să se apropie de Chauvin și Floyd. „Nu am înțeles de ce era chiar nevoie de Mace,” a spus ea.

Mai multe: Darnella Frazier, adolescenta care a înregistrat moartea lui George Floyd pe videoclip, spune că i-a schimbat viața

Frazier a spus că a stat treaz câteva nopți „cerându-și scuze și cerându-i scuze lui George Floyd pentru că nu a făcut mai mult și nu a interacționat fizic și nu și-a salvat viața. (Dar) nu este ceea ce ar fi trebuit să fac. Este ceea ce el (Chauvin) ar fi trebuit să facă. “

Marți după-amiază, curtea a aflat de la Alyssa Nicole Funari, în vârstă de 18 ani, și de prietena ei de 17 ani. Cei doi au spus că vor merge la Cup Foods pentru a obține un cablu auxiliar în ziua în care Floyd a murit. Funari a înregistrat trei videoclipuri ale incidentului cu telefonul prietenei sale.

“Arăta de parcă se lupta să respire”, a spus Funari despre Floyd, adăugând: “Știam încet că, dacă ar fi ținut jos mult mai mult, el nu va mai trăi”.

Funari, plângând, a spus că vrea să intervină, dar nu poate, pentru că „acolo era o putere mai mare” – un ofițer împingea mulțimea înapoi. „Nu puteam face nimic ca spectator acolo”, a spus ea, adăugând, „Nu puteam face fizic ceea ce voiam să fac”.

Nobody full movie
Raya and the Last Dragon full movie
Chaos Walking full movie
The Courier full movie
The Croods 2: A New Age full movie
The Marksman full movie
Boogie full movie
Minari full movie
News of the World full movie
Promising Young Woman full movie
Nomadland full movie
Monster Hunter full movie
The War with Grandpa full movie
The Mauritanian full movie
Mystery of the Kingdom of God full movie
Zack Snyder’s Justice League full movie
Godzilla vs. Kong full movie
Deadly Illusions full movie
Coming to America 2 full movie
Cherry full movie
Wonder Woman 1984 full movie
The Father full movie
Sound of Metal full movie
Yes Day full movie
Mortal Kombat full movie
Mank full movie
Tom and Jerry full movie
Tenet full movie
After We Collided full movie
Demon Slayer Mugen Train full movie
The Little Things full movie
Soul full movie
The Suicide Squad full movie
I Care a Lot full movie
2 Hearts full movie
Judas and the Black Messiah full movie
Crisis full movie
Fatale full movie
My Salinger Year full movie
In the Heights full movie
Blithe Spirit full movie
The Vigil full movie
Moxie full movie
Boss Level full movie
Way Down full movie
The Unholy full movie
Druk full movie
Black Widow full movie
The Batman full movie
The Block Island Sound full movie
Come True full movie
365 Days full movie
Kid 90 full movie
Kagittan Hayatlar full movie
Aquaman full movie
Ma Rainey’s Black Bottom full movie
The Dig full movie
Concrete Cowboy full movie
Cosmic Sin full movie
Cruella full movie
Army of the Dead full movie
Thor: Love and Thunder full movie
Pieces of a Woman full movie
One Night in Miami full movie
Spider-Man: No Way Home full movie
Parasite full movie
Wrong Turn full movie
Midsommar full movie
Palm Springs full movie
Greenland full movie
Happily full movie
The Gentlemen full movie
The Flash full movie
The Friend full movie
Trust full movie
Come True full movie
Dutch full movie
Last Call full movie
Honest Thief full movie
Vanguard full movie
The Last Vermeer full movie
Come Away full movie
Ammonite full movie
Spell full movie
Love and Monsters full movie
The SpongeBob Movie: Sponge on the Run full movie
Pinocchio full movie
Freaky full movie
Supernova full movie
Come Play full movie
Half Brothers full movie
The Night full movie
All My Life full movie
Silk Road full movie
Body Brokers full movie
The Killing of Two Lovers full movie
The World to Come full movie
The New Mutants full movie
The Empty Man full movie
Let Him Go full movie
SAS: Red Notice full movie
Once Upon a Time in Hollywood full movie
Voyagers full movie
The United States vs. Billie Holiday full movie
Dune full movie
Girl in the Basement full movie
Captain Marvel full movie
Joker full movie
Hillbilly Elegy full movie
Minamata full movie

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …