Reprezentantul GOP Colorado, Boebert, îl acuză pe Biden că „politizează” împușcăturile lui Boulder – Fox News

Rep. Lauren Boebert , R-Colo., L-a acuzat marți pe președintele Biden că a „politizat” împușcătura în masă la un magazin alimentar Boulder, Colorado, care a lăsat 10 morți după ce a cerut interzicerea la nivel național a armelor de asalt.

Biden a cerut Congresului să adopte mai multe măsuri de control al armelor, inclusiv interzicerea armelor de asalt, interzicerea revistelor de muniție de mare capacitate și cerințe mai stricte de verificare a fondului, după cel de-al doilea tir în masă al națiunii într-o săptămână. Boebert, un avocat sincer al drepturilor armelor, a susținut că propunerile lui Biden sunt în contradicție cu al doilea amendament.

“Joe Biden nu a pierdut timp politizând atacul de la Boulder ieri, solicitând interzicerea armelor de asalt și alte încălcări ale celui de-al doilea amendament”, a spus Boebert.

OFERIT ÎN VEDERE ACȚIUNEA EXECUTIVĂ PRIVIND CONTROLUL PISTOLELOR, SPUNE PSAKI

Boebert este o congresmană la primul mandat din districtul 3 al Congresului din Colorado, care nu include Boulder. Ea a făcut control în ultimele luni după ce s-a angajat să poarte o armă de foc pe podeaua casei. În februarie, parlamentarii democrați au criticat-o pe Boebert după ce a afișat mai multe arme lungi în fundal în timpul unei audieri a comitetului virtual al Casei.

Parlamentarii Senatului au organizat o audiere pentru a dezbate posibile măsuri de prevenire a violenței armelor, marți, la mai puțin de 24 de ore de la împușcătura lui Boulder.

“Nu ar trebui să fie o chestiune partizană”, a spus Biden. “Aceasta este o problemă americană. Va salva vieți, vieți americane.”

Cu Senatul împărțit 50-50, democrații se vor confrunta cu o luptă ascendentă pentru a adopta legislația cuprinzătoare privind controlul armelor, cum ar fi interzicerea armelor de asalt. Când a fost întrebat despre măsurile potențiale pentru urmărirea unor legi mai stricte asupra armelor, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, nu a exclus posibilitatea acțiunii executive.

“Avem în vedere o serie de pârghii, inclusiv lucrul prin legislație, inclusiv acțiunea executivă”, a declarat Psaki reporterilor. „Acest lucru a fost în discuție și va continua să fie în discuție”.

Poliția l-a arestat pe Ahmad Al Aliwi Alissa, un tânăr de 21 de ani, rezident în Colorado, în legătură cu împușcătura lui Boulder. Autoritățile au declarat că Alissa a cumpărat o pușcă Ruger AR-556 cu doar câteva zile înainte de împușcare. El a fost acuzat de 10 acuzații de gradul I.

Faceți clic aici pentru a obține aplicația FOX NEWS

Într-o declarație făcută marți, Boebert a exprimat condoleanțe familiilor victimelor împușcării. În același timp, ea i-a rupt pe parlamentari care împingeau legile mai stricte asupra armelor.

“În timp ce unii aleși au început deja să folosească această tragere pentru a avansa o agendă politică, eu refuz să fac acest lucru”, a spus Boebert. „Nu voi da vina pe societate în general pentru acțiunile bolnave ale unui singur om și nu voi permite infractorilor să dicteze drepturile cetățenilor care respectă legea”.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …