Reprezentantul GOP, Tom Reed, își cere scuze și anunță retragerea pe fondul unei cereri de abatere – NBC News

Reprezentantul american Tom Reed, un republican din vestul New York-ului care a fost acuzat săptămâna trecută că a frecat spatele unei femei de lobby și și-a desprins sutienul fără consimțământul ei în 2017, și-a cerut scuze femeii duminică și a anunțat că nu va candida la reelecție anul viitor .

Reed, în vârstă de 49 de ani, a declarat într-o declarație că incidentul care a implicat-o pe lobby-ul Nicolette Davis a avut loc „într-un moment din viața mea în care mă luptam”. El a spus că a intrat în tratament în acel an și și-a dat seama că este „neputincios de alcool”.

Reed și-a cerut scuze soției și copiilor lui și lui Davis și a spus că intenționează „să-mi dedic timpul și atenția pentru a compensa acțiunile mele din trecut”.

Reed, care a fost ales pentru prima dată în Congres în 2010, fusese printre membrii Congresului care cereau demisia guvernatorului democratic Andrew Cuomo din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală. La sfârșitul lunii februarie, Reed a spus că se gândește serios să candideze la guvernare împotriva lui Cuomo, dacă democratul va căuta un al patrulea mandat anul viitor.

Reed a declarat în declarația sa de duminică că nu va căuta nicio funcție electivă în 2022.

Anunțul a venit la două zile după ce The Washington Post a raportat acuzațiile din partea lui Davis, care avea 25 de ani și un lobbyist pentru asigurătorul Aflac, când a spus că Reed, așezată lângă ea la un bar din Minneapolis, și-a desprins sutienul din afara bluzei și și-a mutat mâna în coapsa ei.

„Un congresman beat mă freacă pe spate”, i-a trimis un mesaj unui coleg la Aflac în acea seară, adăugând mai târziu: „AJUTĂ AJUTOR”.

Reed a lansat vineri o declarație în care spunea „Această relatare a acțiunilor mele nu este exactă”.

În declarația sa de duminică, el a spus: „În reflecție, descrierea mea personală a acestui eveniment este irelevantă. Mai simplu spus, comportamentul meu i-a provocat durere, i-a arătat lipsă de respect și a fost neprofesionist. M-am înșelat, îmi pare rău și îmi asum întreaga responsabilitate. ”

Fost primar al orașului Corning, New York, Reed este co-președinte al Caucului bipartisan pentru rezolvarea problemelor din Camera Reprezentanților.

El a votat împotriva imputării fostului președinte Donald Trump în ianuarie, dar a votat în favoarea certificării alegerilor democratului Joe Biden din 2020.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …