Oficialii din epoca Obama se întorc la Casa Albă în valoare de milioane – ABC News

Potrivit analizei ABC News a celor mai recente rapoarte de dezvăluire, mulți dintre cei mai buni oficiali ai Biden la Casa Albă, inclusiv șeful de personal Ron Klain, directorul Consiliului Politicii Interne Susan Rice, directorul Consiliului Economic Național Brian Deese și coordonatorul răspunsului la coronavirus Jeff Zients și-au înmulțit substanțial bogăția în ultimii ani.

Rice, care se numără printre cei mai bogați membri ai echipei de la Casa Albă din Biden, și-a mărit dramatic averea de la slujba anterioară de la Casa Albă din timpul administrației Obama, raportând între 36 și 149 de milioane de dolari în diferite active în noua sa declarație de divulgare publicată sâmbătă dimineață.

Aceasta este de aproape trei până la patru ori suma pe care a raportat-o în 2009, când s-a alăturat administrației Obama ca ambasador la Națiunile Unite. Pe atunci, ea raporta averea totală între 13,6 și 40,4 milioane de dolari, iar cifra nu a crescut dramatic când a fost consilier al securității naționale a președintelui Barack Obama în timpul celui de-al doilea mandat.

În cea mai recentă înregistrare a ei, Rice a raportat că deține acțiuni în valoare de între 250.000 și 5 milioane de dolari în corporații importante, inclusiv Johnson & Johnson, Apple și Microsoft. De asemenea, a avut o cantitate semnificativă de opțiuni pe acțiuni în Netflix, unde a servit ca membru al consiliului de administrație și a raportat că a câștigat peste 300.000 de dolari din exercitarea opțiunilor pe acțiuni Netflix în ultimul an. În plus, ea a raportat acțiuni la mai multe companii din industria petrolului și gazelor, inclusiv între 1 și 5 milioane de dolari deținute în compania multinațională canadiană de distribuție a gazelor naturale Enbridge Inc.

Rice, care a ocupat funcția de președinte al autorului și al companiei sale de vorbire SERice LLC, a câștigat aproximativ 620.000 de dolari din diverse angajamente corporative și academice în ultimul an și 250.000 de dolari din redevențe de carte, venitul său total din ultimul an fiind de 2 milioane de dolari. și 6,7 milioane de dolari.

ABC News nu a obținut încă acordul de etică al Rice, așa că nu este încă clar dacă are sau va renunța la activele sale în companii private sau se va abține de la chestiuni legate de acele companii – cu excepția opțiunilor sale pe Netflix, despre care a spus în raportul ei de dezvăluire că va ceda. Casa Albă nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a ABC News.

“Acești oficiali ai Casei Albe sunt lideri guvernamentali cu experiență, a căror experiență din trecut în sectorul privat face parte dintr-un set de competențe larg și divers pe care îl aduc serviciilor guvernamentale”, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe într-un comunicat pentru ABC News. „S-au întors la guvernare datorită angajamentului lor profund față de serviciul public, dorinței lor de a ajuta la scoaterea națiunii noastre din acest moment de criză și credința lor puternică că guvernul poate lucra pentru poporul american”.

Klain, consilier de lungă durată al lui Biden, și-a triplat averea din 2009, arată o comparație a trecutului său și a noilor dezvăluiri. Când s-a alăturat administrației Obama în 2009 în calitate de șef de cabinet al lui Biden, Klain a raportat că deține active cuprinse între 1,4 și 3,5 milioane de dolari, iar acum intră în administrația Biden cu diferite active între 4,4 și 12,2 milioane de dolari.

O mare parte din averea lui Klain provine din diferite active legate de angajarea sa. În 2020 a primit salariu de aproape 2 milioane de dolari de la firma de capital de risc Revolution LLC, unde a fost vicepreședinte executiv și consilier general, comparativ cu 1 milion de dolari pe care l-a raportat că a primit în salariu la începutul anului 2009.

Zients este cel mai bogat oficial al administrației Biden care a dezvăluit active începând de sâmbătă seară, depășind pe Vanita Gupta , nominalizații lui Biden la procurorul general asociat, în totalul activelor sale. Casa Albă nu a publicat încă toate dezvăluirile solicitate de ABC News.

Zients a raportat că deține între 89,3 și 442,8 milioane de dolari active, inclusiv diverse fonduri de investiții, proprietăți imobiliare și acțiuni în numerar. El și-a cedat acțiunile la firma sa de investiții private, Cranemere Group, precum și acțiuni în valoare de 1 milion de dolari la Facebook, unde a fost membru al consiliului de administrație.

El a raportat că a realizat venituri între 10,4 și 28 de milioane de dolari în ultimul an, inclusiv salariul său de șapte cifre de la firma sa de investiții, precum și alte active de șapte cifre de la care a cedat.

Averea sa totală s-a dublat de când s-a alăturat pentru prima dată la Casa Albă a lui Obama în funcția de director adjunct al Biroului de Management și Buget în 2009, când a raportat active cuprinse între 45,2 și 205,7 milioane de dolari.

În raportul său de divulgare, secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, a raportat că a primit o taxă de consultanță în comunicări de la Zients care depășește 5.000 de dolari – deși raportul nu are alte detalii despre tranzacție. Activele ei au crescut semnificativ de la prima ei slujbă la Casa Albă în timpul administrației Obama. În 2009, Psaki raportase active între 32.000 și 130.000 de dolari și venituri de 125.000 de dolari, dar în 2021 ea a raportat că averea sa a crescut de cel puțin zece ori, până la 1,5 milioane de dolari în active cu un venit anual de aproximativ 647.742 dolari.

O mare parte din veniturile sale din anul trecut au venit de la Evergreen Consulting LLC, pe care a fondat-o, și de la grupul de reflecție Carnegie Endowment for International Peace. De asemenea, a lucrat ca colaboratoare CNN și consilier la WestExec, o firmă de consultanță fondată în 2017 de actualul secretar de stat Antony Blinken, la care au lucrat mai mulți oficiali din epoca Obama. În plus față de cei 5.000 de dolari pe care i-a plătit Zients, Lyft a primit aceeași taxă de consultanță, printre câteva companii.

Bogăția lui Deese s-a înmulțit dramatic și din 2009, când a preluat primul său loc de muncă la Casa Albă ca asistent special al lui Obama pentru politica economică. În 2015, la doar câteva luni de la rolul său de director adjunct al Biroului de Management și Buget, Deese a raportat că deține active între 81.000 și 215.000 de dolari – dar acum, ca membru al administrației Biden, a raportat între 2 milioane și 7,2 dolari. milioane de active. Înainte de a se alătura administrației Biden, Deese a câștigat 2,3 milioane de dolari în salariu de la firma de investiții BlackRock în calitate de șef global de investiții durabile, comparativ cu salariul de 175.000 de dolari pe care l-a primit în ultimul său an ca director adjunct al Obama al OMB.

Înalți oficiali guvernamentali își cedează de obicei interesele financiare în anumite companii private pe care le pot reglementa, așa cum este cerut de regulile de etică, sau se pot abține de la chestiuni care le-ar putea afecta interesele financiare personale. Unii dintre oficialii de la Casa Albă din Biden au indicat în rapoartele de dezvăluire că vor renunța la interesele lor corporative, dar nu se cunoaște încă amploarea planurilor lor de evitare a conflictelor de interese, deoarece ABC News nu și-a obținut încă acordurile de etică.

Jen O’Malley Dillon, adjunctul șefului de cabinet al Casei Albe, a fost plătit taxe de consultanță de către General Electric, Lyft, Chan Zuckerberg Initiative și Gates Ventures, printre altele, în calitate de clienți ai Precision Strategies, o agenție de marketing în care a fost fondatoare. partener.

Ea a raportat între 2,2 milioane și 4,7 milioane de dolari active în formularul său de divulgare și peste 800 000 de dolari venituri în anul trecut, care include 426,067 dolari compensare amânată și despărțire de la Strategii de precizie, în plus față de 50 000 dolari în salariu de la firmă. De asemenea, a câștigat peste 110.000 de dolari ca manager de campanie al lui Beto O’Rourke înainte de a deveni manager de campanie al lui Biden la un salariu de peste 190.000 de dolari.

Jake Sullivan, actualul consilier de securitate națională al lui Biden, este un alt multimilionar, raportând active între 7,5 milioane și 27,5 milioane de dolari deținute împreună cu soția sa, Margaret Goodlander, fost grefier al judecătorului de acum procuror general, judecătorul Merrick Garland. O mare parte din averea sa provine dintr-o lungă listă de proprietăți imobiliare rezidențiale și comerciale împrăștiate în Florida și New Hampshire și, de asemenea, a raportat că deține acțiuni în valoare de cinci până la șase cifre în dolari în companii private, inclusiv Abbott Labs, American Express, Facebook , FedEx, Google, Merck, Visa și Verizon.

Salariul lui Sullivan de la firma de consultanță Macro Advisory Partners în ultimul an a fost de 138.000 de dolari, iar clienții săi de consultanță corporativă au inclus Uber, LEGO, MasterCard și Standard Chartered Bank. De asemenea, a ocupat funcții academice la Yale și Dartmouth.

În biroul primei doamne Jill Biden, șefa de cabinet Julissa Reynoso a fost partener la firma de avocatură Winston & Strawn, unde a câștigat anul trecut peste 1,5 milioane de dolari cu un bonus de 150.000 de dolari. Ea a raportat active între 4,1 și 14,8 milioane de dolari și a realizat venituri totale de până la 1,9 milioane de dolari în ultimul an, inclusiv venituri din proprietăți de închiriere din New York și Miami, precum și proprietăți comerciale din Sioux Falls, Dakota de Sud și Henderson, Carolina de Nord, printre altele. De asemenea, a enumerat o proprietate vacantă pe malul mării în Republica Dominicană pe formularul său de divulgare.

Dezvăluirile au fost furnizate de Casa Albă ABC News sâmbătă.

Justin Gomez, de la ABC News, a contribuit la acest raport.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …