Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul orașului, organizată la aniversarea de un an de la uciderea lui George Floyd.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat marți seara în fața Centrului de Justiție al Județului Multnomah. Unii din mulțime au aprins focuri de artificii și un foc de gunoi, au etichetat Centrul de Justiție cu graffiti și au spart geamurile la Primăria Portland din apropiere.

Unii au aruncat, de asemenea, sticle de apă și artificii direct asupra polițiștilor.

Poliția a declarat o revoltă în jurul orei 22.00

Marcherii au spart mai târziu ferestrele în locații, inclusiv o afacere cu bijuterii și metale prețioase , magazine Starbucks, o uniune de credit și Chris Steak House de la Ruth .

Poliția a declarat că a făcut un număr nespecificat de arestări.

O demonstrație separată organizată marți mai devreme a prezentat un miting la Revoluția din Southeast Portland , un marș și un sit-in tăcut pe Burnside Bridge.

Marți a marcat trecerea unui an de când un ofițer de poliție din Minneapolis l-a ucis pe Floyd, provocând o presiune fără precedent pentru a aborda rasismul anti-negru din toată țara.

Uciderea, care a fost surprinsă pe videoclip, a atins un val de proteste împotriva justiției rasiale în toată țara și în lume, demonstrațiile din Portland s-au întins pe mai mult de 100 de nopți consecutive.

– Oregonian / OregonLive

Check Also

Actualizări live ale procesului Derek Chauvin: Martorul timpuriu al arestării lui George Floyd suspină pe standul martorilor – SUA ASTĂZI

MINNEAPOLIS – Un martor care a întrezărit primele momente de arestare a lui George Floyd …