Breakere de primăvară se deplasează în sudul Floridei, în timp ce unii rezidenți își fac griji cu privire la un alt val Covid-19 – CNN

(CNN) – Veronica Pena spune că a petrecut anul trecut navigând cu atenție în pandemia Covid-19, în statul Florida, în mare parte fără restricții. Locuitorul din Miami Beach a încetat să mai meargă la baruri, este testat în mod regulat și are un cerc strâns de prieteni cu care interacționează, care sunt la fel de precauți ca și ea.
Acum, în timp ce așteaptă să-și facă vaccinul împotriva Covid-19 , Pena are o nouă restricție autoimpusă: nu se va aventura nicăieri în apropiere de zone precum South Beach, care au fost pline de pauze de primăvară deseori fără mască, care caută o vacanță fără griji. – și o scăpare de restricțiile încă în vigoare în alte părți ale țării.

“Nu văd pe nimeni care să ia nicio măsură de precauție”, a spus Pena, în vârstă de 32 de ani, pentru CNN. „Nimeni nu poartă măști, nimeni nu se distanțează social”.

Imaginile din sezonul de vacanță de primăvară din Florida de Sud oferă puține indicii că un virus mortal este încă în curs de desfășurare în țară. În ultima săptămână, au existat în medie aproximativ 54.600 de cazuri noi și peste 1.000 de decese legate de virus raportate în fiecare zi în SUA, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Vizitatorii din întreaga SUA s-au adunat pe unele dintre cele mai populare plaje ale statului în timpul zilei și se amestecă în baruri și restaurante noaptea. Aproximativ 100 de persoane au fost arestate la Miami Beach weekendul trecut după ce poliția a răspuns la mulțimile indisciplinate, au spus oficialii locali.

„Vedeți acele poze cu oameni înghesuiți în baruri, de exemplu, în special în interior, fără măști, practic fără distanțe fizice”, a spus Cindy Prins, un epidemiolog de la Universitatea din Florida. „Asta creează doar o situație din păcate ideală pentru transmiterea lui Covid.”

Și mulțimile arată puține semne de subțiere, șeful poliției din Miami Beach spunând că vizitatorii s-au înmulțit în ultimele săptămâni – și tendința va continua probabil până în aprilie.

Pena nu este îngrijorată doar de prinderea ei însăși a virusului. La fel ca oficialii și experții locali, ea spune că își face griji că mulțimile ar putea duce la creșteri și devastări în comunitatea ei și în țară – pe care le-a experimentat direct când și-a pierdut bunica în urma virusului în octombrie.

„Mi-e frică de mai multe decese, la fel cum am asistat și am făcut parte din victimele din Covid”, a spus ea. „Pierdem oameni în stânga și în dreapta, din cauza neglijenței și a ignorării”.

Rezidenții din sudul statului Florida, CNN, au vorbit cu aceeași îngrijorare, adăugând că înțeleg deciziile dure ale liderilor guvernamentali în timp ce încearcă să echilibreze dorința unei economii sănătoase cu siguranța unei comunități. Dar, au spus mai mulți rezidenți, își doresc ca statul să primească vizitatorii într-un mod mai sigur, cu o aplicare mai strictă pentru încălcarea regulilor.

Oamenii se distrează de-a lungul Ocean Drive pe 19 martie 2021 în Miami Beach, Florida

Oamenii se distrează de-a lungul Ocean Drive pe 19 martie 2021 în Miami Beach, Florida

Joe Raedle / Getty Images

„Nu arată bine”

Emily Arcia, care locuiește în Miami, a spus luni de zile că a părăsit casa doar atunci când este absolut necesar, făcând doar plimbări în aer liber cu soțul ei pe plajă – și numai după ce s-a pregătit cu măști și mănuși.

În timp ce a fost complet vaccinată, soțul ei tocmai a primit prima lovitură și a ieși afară – mai ales acum – îi face pe pereche din nou nervoasă.

„Locuiesc chiar în fața oceanului, locuiesc chiar lângă un parc și este plin”, a spus Arcia, în vârstă de 66 de ani. “Nici măcar nu cobor sâmbăta și duminica, pentru că sunt prea mulți oameni.”

În vremurile în care cazurile Covid-19 au crescut în comunitate, ea a auzit sirenele primelor intervenții de pe balconul ei – cu o rată mult mai frecventă decât în mod normal. Este un marker de care se teme că va veni din nou.

“Nu am idee ce se poate face pentru a preveni ceea ce cred că va fi o creștere a cazurilor”, a spus ea. “Sper că numărul de vaccinuri care sunt furnizate … va echilibra într-un fel. Dar, știți, nu arată bine.”

Și nu doar statul ar putea vedea consecințe.

“Nu este vorba doar despre ceea ce se va întâmpla în Florida”, spune medicul de urgență Dr. Leana Wen. „Este vorba despre ce se va întâmpla când oamenii se vor întoarce oriunde au venit și vor deveni apoi purtători asimptomatici care ar putea transmite virusul altor persoane vulnerabile”.

Spuse ea, spargătorii de primăvară care ar putea reveni ar putea alimenta creșteri în toată țara.

Aproximativ 12% din populația Floridei a fost complet vaccinată, potrivit datelor CDC. În SUA, aproximativ 13% din populație este complet vaccinată.
O mulțime mare de oameni participă la o petrecere pe o pasarelă lângă plajă, în vacanța de primăvară în Miami Beach pe 20 martie 2021

O mulțime mare de oameni participă la o petrecere pe o pasarelă lângă plajă, în vacanța de primăvară în Miami Beach pe 20 martie 2021

Cristobal Herrera-Ulashkevich / EPA-EFE / Shutterstock

Liderii locali se tem de progresul pierdut

Floridaa raportat mai mult de 2 milioane de infecții și mai mult de 32.700 de decese legate de virus de la începutul pandemiei.
Liderii locali din întregul stat au optat pentru emiterea propriilor restricții, incluzând stingeri și mandate de mască. Cu doar câteva zile în urmă, DeSantis a semnat un ordin executiv care anulează toate amenzile legate de pandemie, pronunțate de municipalitățile locale în perioada 1 martie 2020 – 10 martie 2021.
Unii oficiali din Florida spun că a fost un drum lung și dur pentru a obține numerele lor Covid-19 în direcția corectă. Se tem că turiștii fără griji – împreună cu variantele extrem de contagioase care circulă acum și încă un număr redus de rezidenți complet vaccinați – ar putea șterge acest progres.
O vedere generală a oamenilor care petrec la Sala Elbo de pe plaja Fort Lauderdale pe 14 martie 2021

O vedere generală a oamenilor care petrec la Sala Elbo de pe plaja Fort Lauderdale pe 14 martie 2021

Larry Marano / Shutterstock

“Am petrecut mult timp și energie și am scăzut toți indicatorii noștri principali”, a declarat joi primarul din Miami, Francis Suarez, pentru CNN. „Evident că vacanța de primăvară aduce o inundație de turiști și este posibil ca aceștia să nu gândească la fel de conștiincios ca oamenii care rămân aici și care trebuie să facă față repercusiunilor mai târziu”.

Gelber, în Miami Beach, este, de asemenea, temător. „Avem prea mulți oameni care doresc să se elibereze în moduri inacceptabile și avem o pandemie, incluzând, cred, într-adevăr, o bază centrală pentru variantă”, a spus el recent.

Această variantă – B.1.1.7 – reprezintă deja aproximativ 20-30% din toate infecțiile actuale din țară și acest număr este în creștere, a declarat vineri dr. Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase al națiunii, adăugând că asociat probabil cu o „creștere a severității bolii”. Alte cercetări recente sugerează că varianta poate fi asociată și cu un risc mai mare de a muri din cauza Covid-19.
Statul cu cel mai mare număr de cazuri raportate ale variantei,potrivit CDC , este Florida.

Și experții, inclusiv Wen, au avertizat că, pe măsură ce nivelurile ridicate de infecție persistă în timp ce țara lucrează pentru a vaccina mai mulți americani, este mai probabil ca virusul să continue să mute și ar putea apărea mai multe variante preocupante, care nu numai că ar putea fi mai transmisibile – dar reprezintă, de asemenea, o problemă pentru vaccinuri.

„Deci, cu cât este mai răspândită comunitatea, cu atât aceste variante s-ar putea dezvolta și acest lucru ne-ar putea întoarce cu adevărat”, a spus Wen.

Travis Caldwell al CNN a contribuit la acest raport.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …