„Stand Up, Fight Back”: mitingul din Atlanta denunță violența anti-asiatică și deplânge victimele împușcării spa – SUA ASTĂZI

ATLANTA – Pe măsură ce oamenii din întreaga țară s-au adunat în sprijinul comunității asiatice americane a națiunii după uciderile de marți din Georgia , sute s-au adunat sâmbătă după-amiază în centrul orașului Atlanta pentru un miting și un marș pentru a onora victimele și a denunța violența anti-asiatică.

„Am fost invizibili și ignorați în țara noastră de peste un secol”, a declarat mulțimii actorului din New York, Will Lex Ham. „Suntem atacați violent din punct de vedere fizic. Un bărbat în vârstă din San Francisco a murit pentru a atrage atenția. Au fost necesare șase femei asiatice pentru a muri în Atlanta pentru a-i face pe oameni să aibă grijă. ”

Opt oameni au fost uciși în furia de marți, dintre care șase femei asiatice. În timp ce polițiștii spun că suspectul a spus că nu i-a țintit din cauza rasei lor, crima a atins un nerv într-o comunitate care se învârte deja dintr-o creștere de un an a incidentelor anti-asiatice care a crescut în ultimele luni.

Sâmbătă, în Atlanta, mulțimea s-a adunat lângă Capitolul Statului, mulți ținând pancarte pe care scria „Stop Asian Hate”, în timp ce Ham, printre organizatorii evenimentului, i-a condus într-un cântec „Stand Up, Fight Back!”

Actorul și activistul din New York, Will Lex Ham, vorbește mulțimii la un miting care sprijină asiaticii americani în urma împușcăturilor din Atlanta. El a petrecut anul trecut ajutând la organizarea de mitinguri similare la nivel național.

Gaby Lynch, în vârstă de 32 de ani, purta o bucată de carton pe care scria: „Acest semn mă face să arăt supus?”

Fiica unui bărbat filipinez și a unei mame coreene-japoneze-irlandeze, Lynch a spus că evenimentul a fost primul ei miting vreodată și a fost încurajată să vadă sprijinul comunității.

Fotografii: Fotografii puternice arată comunități care se adună pentru a se uni împotriva urii asiatice, amintește-ți victima împușcată de Atlanta

“Se simte ca acasă – de parcă am fi înconjurați de membrii familiei”, a spus Lynch, care lucrează în comerțul cu ridicata în Atlanta. „Avem nevoie ca oamenii să știe că nu suntem doar tăcuți și liniștiți.”

Proaspăt ales senator democrat, Rev. Raphael Warnock, din Georgia, și-a oferit sprijinul mulțimii și a promis că își va folosi poziția pentru a combate discriminarea, rasismul și violența armelor.

Tragedia a determinat o revărsare a sprijinului, întrucât comunitățile de la nivel național, de la Phoenix la Philadelphia, s-au adunat săptămâna aceasta pentru a jeli public victimele. O coaliție numită Asian American Leaders Table a întocmit o listă cu astfel de evenimente în toată țara, unele planificate în acest weekend sau mai târziu în această lună.

Victime numite: Știm acum numele tuturor celor 8 persoane ucise în împușcăturile spa din zona Atlanta. Iată cine sunt.

Între timp, o campanie GoFundMe pentru a ajuta familia uneia dintre victime, o mamă singură din doi, a strâns aproape 2,3 milioane de dolari de sâmbătă dimineață.

Suspectul a intrat în spa cu o oră înainte de împușcături, arată videoclipurile

Videoclipul de supraveghere lansat vineri îl arată pe suspectul în crimele care au părăsit centrul spa unde se crede că au avut loc primele împușcături.

Videoclipul , obținut de Associated Press, îl arată pe Robert Aaron Long, în vârstă de 21 de ani, părăsind masajul asiatic al lui Young în Acworth, Georgia, la 30 de minute la nord de Atlanta și urcând în vehiculul său.

Patru persoane au fost împușcate mortal în locație și o altă persoană rănită. Alți patru au fost uciși în alte două locații spa din zona Atlanta.

Melissa Lee, 33 de ani (stânga) și Gaby Lynch, 32 de ani, ambii din Atlanta, dețin semne la un miting de sâmbătă împotriva violenței îndreptate împotriva asiatic-americanilor.

Alte înregistrări video , obținute de Washington Post, indică că Long, 21 de ani, a petrecut o oră în afara lui Young înainte de a intra în centrul spa. O oră și 12 minute mai târziu, este văzut ieșind din locație și urcând în mașină înainte de sosirea poliției, a spus ziarul.

Mai multe: Mulți americani de culoare solicită unitate împotriva supremației albe după uciderea din Atlanta

Au apărut mai multe detalii despre suspect. Documentele lansate vineri în SUA vineri indicau că Long fusese dat afară din casa părinților săi cu o zi înainte de împușcare și era „emoționant”.

De mult, de curând fusese alungat recent de la slujba sa la o afacere de expoziții din cauza COVID-19, se arată în raport.

Miercuri, poliția a spus că Long a indicat că a comis împușcături din cauza dependenței sexuale.  

Spa-urile fuseseră ținte ale înțepăturilor poliției

Dosarele poliției au arătat că ofițerii au vizat de multe ori două dintre stațiunile balneare în ultimul deceniu în înțepături de prostituție, parând să contrazică declarația primarului Keisha Lance Bottoms din această săptămână că, în afară de un furt minor potențial, nu au fost o preocupare a poliției.

Anchetatorii federali deocamdată nu au găsit dovezi care să elimine limita ridicată a acuzațiilor federale de infracțiune de ură împotriva lui Long, relatează Associated Press , citând doi oficiali de aplicare a legii.

Cu toate acestea, experții au declarat că asasinatele sunt indisolubil legate de rasism și ură . Tragerile au avut loc pe fondul unei creșteri recente a incidentelor de ură, discriminare și violență împotriva americanilor asiatici în timpul pandemiei COVID-19, alimentată de retorica rasistă a politicienilor, a declarat Stop AAPI Hate, un grup care urmărește astfel de incidente.

Cei uciși marți au fost Soon Chung Park, 74 de ani; Hyun Jung Grant, 51 de ani; Suncha Kim, 69 de ani; Yong Ae Yue, 63 de ani; Delaina Ashley Yaun, 33 de ani; Paul Andre Michels, 54 de ani; Daoyou Feng, 44 de ani; și Xiaojie Tan, 49 de ani, care deținea Young’s.

Evenimentele de marți au început târziu în acea după-amiază, când autoritățile spun că Long a deschis focul la Young’s înainte de a conduce 30 de mile în Atlanta și a ucis încă patru persoane la două companii: Gold Spa și Aromatherapy Spa. Poliția crede că se îndrepta spre Florida, unde intenționa să vizeze spa-uri suplimentare, când a fost luat în custodie la aproximativ 150 de mile sud de Atlanta.

Sute s-au adunat în centrul orașului Atlanta sâmbătă pentru un miting și un marș onorând victimele împușcăturilor din această săptămână la mai multe spa-uri din zonă. Șase dintre victime erau femei asiatice.

Revererările din incident se fac simțite în toată țara, în special în rândul asiatic-americanilor care simt un sentiment de vulnerabilitate și se tem să se îndrepte în mijlocul creșterii incidentelor anti-asiatice. Într-un raport publicat săptămâna aceasta înainte de uciderile din Atlanta, Stop AAPI Hate a declarat că a înregistrat aproape 3.800 de incidente anti-asiatice – inclusiv hărțuire, discriminare și acte de violență – între mijlocul lunii martie 2020 și sfârșitul lunii februarie 2021.

Kay Kim, rezidentă de mult timp în Savannah, care frecventează o biserică asiatică locală, a declarat că întreaga ei congregație este speriată . În conversație, ea oscilează între senzația de anxietate față de evenimentele violente recente, dar și credința că lumea este încă frumoasă.

„Este lipsit de sens”, a spus Kim – un cuvânt pe care se referă în mod repetat.

„Nu trebuie să fie așa”, spune ea. „Este o America frumoasă, o țară binecuvântată. Nu ar trebui să o stricăm cu astfel de acte ”.

Contribuție: Nancy Guan, Savannah Morning News; The Associated Press

Cine au fost victimele? Ce știm despre cei 8 oameni uciși în împușcăturile spa din zona Atlanta

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …