Această țară este cea mai fericită din lume, chiar și în timpul pandemiei coronavirusului – Fox News

În ciuda provocărilor și a incertitudinii create de pandemia de coronavirus în ultimul an, Finlanda și-a menținut statutul de cea mai fericită țară din lume.

Conform raportului despre fericirea mondială din 2021, care a fost lansat vineri. Printre primele 10 cele mai fericite țări, nouă au fost europene .

În urma Finlandei, în ordine, au fost Danemarca, Elveția, Islanda, Țările de Jos, Norvegia, Suedia, Luxemburg, Noua Zeelandă și Austria, potrivit raportului .

EU PITCHES CORONAVIRUS PASS PLAN PENTRU A DESCHIDE CĂLĂTORIA GRATUITĂ VARA

"Constatăm an de an că satisfacția vieții este cea mai fericită în democrațiile sociale din nordul Europei", a declarat co-autorul Jeffrey Sachs pentru The Associated Press. "Oamenii se simt în siguranță în acele țări, deci încrederea este mare. Guvernul este considerat credibil și onest, iar încrederea unul în celălalt este mare."

Finlanda este cea mai fericită țară din lume pentru al patrulea an consecutiv, chiar în pofida pandemiei coronavirusului, potrivit Raportului Mondial al Fericirii din 2021. (iStock)

Finlanda este cea mai fericită țară din lume pentru al patrulea an consecutiv, chiar în pofida pandemiei coronavirusului, potrivit Raportului Mondial al Fericirii din 2021. (iStock)

Între timp, SUA au intrat pe locul 19, cu un loc față de anul trecut.

FUNCȚIONARII FINNI PORTĂ NUMAI CHALETE ÎN ZĂPADA PROFUNDĂ PENTRU TENDINȚA ALTERNATIVĂ A FITNESS

Raportul anual este produs de rețeaua ONU de soluții de dezvoltare durabilă și clasează 149 de țări pe baza produsului intern brut pe persoană, a speranței de viață sănătoase și a opiniilor rezidenților.

De asemenea, chestionează respondenții, cerându-le să indice pe o scară 1-10 cât de mult susțin social că simt că au ceva dacă nu merge bine, libertatea lor de a face propriile alegeri de viață, sentimentul lor de cât de corupt este societatea lor și cât de generoși sunt .

Faceți clic aici pentru a obține aplicația FOX NEWS

Raportul include de obicei date din ultimii trei ani de sondaje pentru a "crește dimensiunea eșantionului și a menține limitele de încredere mai mici", se spune într-un comunicat de presă .

Cu toate acestea, anul acesta, analiștii au făcut, de asemenea, o listă separată a celor mai fericite țări, bazată exclusiv pe rezultatele din 2020, pentru a vedea cum se descurcă țările în timpul pandemiei, separat de anii trecuți.

Finlanda a ocupat, de asemenea, primul loc pe această listă, urmată de Islanda, Danemarca, Elveția, Olanda, Suedia, Germania, Norvegia, Noua Zeelandă și Austria.

Faceți clic aici pentru a vă înscrie pentru newsletter-ul nostru de stil de viață

Potrivit comunicatului de presă, autorii raportului au constatat că cei mai importanți factori pentru fericire erau „încrederea oamenilor unul în celălalt și încrederea în guvernul lor”.

"Trebuie să învățăm urgent de la Covid-19", a spus Sachs într-un comunicat. "Pandemia ne amintește de amenințările noastre globale la adresa mediului, de necesitatea urgentă de a coopera și de dificultățile de realizare a cooperării în fiecare țară și la nivel global".

"Raportul despre fericirea mondială 2021 ne reamintește că trebuie să vizăm mai degrabă bunăstarea decât simpla bogăție, care va fi într-adevăr efemeră dacă nu facem o treabă mult mai bună de a aborda provocările dezvoltării durabile", a adăugat el.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …