Casa Albă spune că situația migranților „nu este o criză”, în timp ce țara de frontieră a lui Biden, Roberta Jacobson, se îndreaptă spre Mexic – SUA AZI

WASHINGTON – Țarul de frontieră al președintelui Joe Biden se îndreaptă luni către Mexic pentru a se întâlni cu oficialii cu privire la afluxul de migranți care vin la granița SUA-Mexic în căutare de azil, deoarece Casa Albă susține că nu există o criză la frontieră.

Roberta Jacobson, asistent special al președintelui și coordonatorului pentru granița de sud-vest, călătorește pentru a se întâlni cu oficiali ai guvernului mexican. Ea va fi însoțită de Juan Gonzalez, asistent special al președintelui și director superior pentru emisfera vestică.

Aceștia se vor „angaja cu oficiali ai guvernului mexican pentru a elabora un plan de acțiune eficient și uman pentru gestionarea migrației”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Emily Horne, într-un comunicat.

Jacobson a fost ambasadorul SUA în Mexic între iunie 2016 și mai 2018.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a refuzat luni să numească situația drept „criză”. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a etichetat-o anterior drept „criză umanitară”, în timp ce parlamentarii republicani au numit situația „criza de frontieră a lui Biden”.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, vorbește cu reporterii în timpul conferinței sale de presă zilnice, în sala de informare de presă Brady de la Casa Albă, luni.

“Copiii, care prezintă la granița noastră, care fug de violență, care fug de urmărire penală, care fug de situații teribile nu este o criză”, a spus Psaki. „Considerăm că este responsabilitatea noastră să abordăm uman această circumstanță și să ne asigurăm că sunt tratate și puse în condiții sigure”.

Gonzalez va călători și în Guatemala, unde se va întâlni cu oficiali guvernamentali, pe lângă ONG-uri și „reprezentanți ai societății civile”. Vor discuta despre cum să abordăm „cauzele profunde ale migrației în regiune și să construim un viitor mai plin de speranță în regiune”, a spus Horne în declarație. El va fi însoțit de Ricardo Zuniga, trimisul special al Departamentului de Stat pentru triunghiul nordic.

Călătoria vine în timp ce administrația Biden continuă să se lupte cu numărul crescut de migranți care încearcă să treacă în Statele Unite la granița de sud a națiunii. Ei primesc presiuni din partea parlamentarilor de pe ambele părți ale culoarului pentru a aborda situația, pe care mulți republicani o numesc „criză”.

Biden și înalții oficiali ai administrației au menținut în repetate rânduri că frontiera este închisă, dar guvernul reține copiii migranți în facilități, deoarece oficialii spun că ar fi prea periculos pentru ei să își facă călătoria înapoi în țările lor de origine.

Psaki a declarat luni că Statele Unite lucrează cu mai multe țări pentru a transmite mesajul prin intermediul rețelelor sociale, televiziunii și radioului că în acest moment nu este momentul potrivit pentru migranți să se îndrepte spre Statele Unite.

Începând cu 21 ianuarie, Departamentul de Stat a plasat aproximativ 17.118 reclame radio în Brazilia, El Salvador, Guatemala și Honduras în spaniolă, portugheză și șase limbi indigene, a declarat Psaki luni. Ea a menționat că reclamele au fost redate la 33 de posturi de radio, ajungând la aproximativ 15 milioane de oameni.

De asemenea, Departamentul de Stat a lucrat cu Facebook și Instagram pentru a dezvolta o campanie publicitară pentru a pune „mesajele noastre de migrație în fluxurile de socializare ale milioanelor de persoane care se încadrează în profilul viitorilor migranți”, a spus Psaki. Ea a adăugat 589 de reclame digitale și căutările plătite au ajuns la peste 26 de milioane de oameni de la Ziua Inaugurării.

Biden a declarat duminică că Casa Albă ar putea face „mult mai mult” pentru a opri oamenii să facă călătoria către frontiera SUA-Mexic.

“Suntem în proces de a face acest lucru acum, inclusiv să ne asigurăm că restabilim ceea ce a existat înainte, și anume că pot rămâne la locul lor și își pot susține argumentele din țara lor de origine”, a spus el.

Contactează Rebecca Morin la Twitter @RebeccaMorin_

Check Also

Poliția din Portland declară revolte în timp ce manifestanții sparg geamurile la aniversarea crimei lui George Floyd – OregonLive

Poliția din Portland a declarat marți o revoltă pe fondul unei demonstrații distructive din centrul …